transparent-black

Swaegh Whisky

Swaegh Whisky is een whisky die gemaakt wordt op een manier die van oudsher in Nederland gebruikt werd voor oude jenever. Hierdoor komt het beste van twee werelden bij elkaar. 

Onze whisky wordt gemaakt van speciaal geselecteerde, licht peated mout uit de EU. Wij gebruiken hierbij 100% gerst, om hiermee dicht bij het oorspronkelijke Schotse recept te blijven. De lichte peat smaak geeft de whisky meer body en karakter dan met ongepeate mout, maar niet zodanig dat de peat teveel gaat overheersen. Hierdoor blijft de whisky zeer toegankelijk voor elke whisky drinker.

Veel producenten van whisky filteren de “mash” eerst om alle vliesjes van het graan uit de vloeistof te halen. Daarna wordt het resultaat, de “wort”,  vergist. Wij vinden dat door de filtering waardevolle aroma’s verloren gaan. Daarom vergisten wij de mash, oftwel het volledige beslag. Net zoals dat honderden jaren geleden ook al gedaan werd met de Schiedamse Jenevers.

Voor de rijping maken we gebruik van speciaal geselecteerde eikenhouten vaten die eerder zijn gebruikt voor bijvoorbeeld whisky of bourbon. We voeren vier verschillende “lijnen” whisky op basis van de keuze van de vaten.

Onze kleinschalige en ambachtelijke productie stelt ons in staat om elk detail van het productieproces nauwlettend te volgen. We hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze whisky: het is een product dat met passie en liefde voor het vak tot stand is gekomen. Bij ons krijg je altijd een exclusief product: elk vat uniek.